Förklaringar och uppenbarelser

Försvar! Där har vi nyckelordet, ordet som öppnar en hel värld av förklaringar till känslan av att inte känna någonting. Att leva utanför sigsjälv. Det är för att man försvarar sig! Man har helt enkelt inte TID eller CHANS, LUST, ORK att låta vissa känslor fylla en. Eller så VÅGAR man inte. Eftersom detta försvar sker omedvetet, så finns en massa känslor som man inte ens vet om att man har. Man har massa dåliga känslor, som man försvarar sig mot. Så dem känner man inte. Men då får man svårt att känna de bra känslorna också, eftersom man egentligen borde ha en massa dåliga, om man bara lät dem komma till en.  
Och om man visste om dem, och faktiskt lät dom attackera en, så skulle man verkligen känna att man levde! Detta kräver ju då förstås att man inte LÅTSAS som att man har känslor man inte har, utan att man LEVER efter de känslor som faktiskt är sanna.
Om man gjorde det skulle man bli LUGN, TRYGG, och LEVANDE! Men hur närmar man sig sitt omedvetna? - Om man inte kan vara ärlig mot andra, så är det ändå aningen lättare att vara det mot sigsjälv. Sätt dig ner, kära människa som tror att du delar känslan jag har. Sätt dig ner, blunda och låt alla tankar bara komma. Försök att börja tänka på ingenting och sen låter du sakta alla tankar komma till dig. Ignorera ingen tanke, men håll inte heller fast vid den. Låt dem flyga förbi bara. På så vis kan du "sortera" dina tankar/känslor och komma lite närmare digsjälv. Om en tanke dyker upp gång på gång, så låt den göra det. Jag tror man lär sig väldigt mycket om sigsjälv om man gör så här. Vi lärde oss det när vi gick i nian tror jag, när vi hade meditation på SO:n. Och saken är den att DET FUNKAR! Man känner sig väldigt lugn efteråt och huvudvärken försvinner. Nästa dag KÄNNER man verkligen. LIVET.

Frågor? Just ask.

Jag hade världens värsta huvudvärk igår. En sån där stormande huvudvärk som man inte blir av med. Man måste liksom bara ligga ner och somna. En sån hade jag. De tvingade i mig alvedon fast jag egentligen inte ville. Jag HATAR piller. Det är ju såklart bättre att ta bort orsaken till huvudvärken, inte sant?

Hundar

Vilda hundar. Gatuhundar. Såna som blivit lämnade för att ingen tycker om dem. Eller för att de helt enkelt inte har någon som kan tycka om dem. För att de är ensamma. Hundar utan lagar. De springer runt, sover bland soporna, stryker sig mot luffarnas ben och har ingen aning om vad som är rätt eller fel. Eller så har de det, men det spelar ingen roll. Det ligger ingen lycka i att veta vad som är rätt, när man samtidigt  vet att man aldrig kan göra det. Och man har ingenting för att försöka.

"Där ligger den, vid soffan där, ligger den oranga ballongen...BREDVID soffan, alldeles snart kommer jag...var pappa också hos farmor och åt semlor, Johan?"

Vi är lyckliga. Hur olyckliga vi än är. Så kommer vi alltid att vara lyckliga.

Tårar

Jag bryter inte ihop. Jag gråter inte ens. Om man sväljer för mycket tårar, börjar man kräkas salt då?
Ibland så vill man bara inte. Orkar inte. Vet att om något ska funka så måste man vakna. Det är ett så långt avstånd till allt. Framförallt till migsjälv. Släppa ut känslorna, inte vara rädd för dem. Om jag bara vågade. Måste. Vill känna äkthet. Just nu känns som jag lever utanför livet, bara kollar på. Vågar inte känna, för tänk om känslorna är falska? Några såna finns inte. Det gäller bara att slappna av. Att prioritera. Och att ta en jävligt lång joggingtur.


Varm choklad

Att bada bubbelbad med fienden. Min tunga har blivit drabbad av varm choklad.


Människor

Två nya människor på fyra dagar. Någon som ringer  hela tiden. Ett par stycken som man, precis när man börjar få en liten gnutta hopp om dem, visar sig vara ännu mer hopplösa än man först trodde. Någon som väntar på sina pengar. Någon som mår dåligt. Mycket att göra. En liten en som tycker om gräshoppor. En lite större som vill ha hjälp, som vill hjälpa. Några som bryr sig lite. Några som bryr sig lite mer. Någon som bryr sig lite väl mycket.
Någon som gömmer sig. Någon som är olyckligt kär i sin kompis. Någon som har glömt bort sig själv. Någon som har glömt bort alla andra. En som alla klankar ner på, men som inte förjtänar det. Några som älskar att klanka ner på folk. Några som älskar problem. Ett par stycken som tycker att allt är skit, om de inte har kommit på det själva. En massa äkta människor, och några falska.
Ingen är viktigast. Ingen vet bäst. Ingen vet någonting. Människor. 

 Ibland så är det falskaste att erkänna att man är falsk. Ibland så är det falskaste att  "erkänna att man tycker att man är bättre än andra".

Änglar

En dag var jag ute och gick. Det var en molnig dag. Lite regnig. Genom skogen gick jag. Alldeles ensam. Man skulle kunna trott att jag kände mig rädd och ensam. Men det var bara lycka och lugn som cirkulerade inom mig. Så fick jag syn på något. Något som fladdrade förbi mellan träden. Genom träden kom jag ut på en äng. Molnen hängde som tunga klippblock på himlavalvet. Men det såg inte jag. Min blick hade fastnat någon annanstans. Det var en ängel. En leende, dansande ängel. Han dansade med en människa. Det var en flicka, och jag kunde se att de log, men de kunde inte se mig, för de hade bara ögon för varandra där de dansade. Jag ville att de skulle komma närmare mig. Jag ville svepas med i deras dans, och ta del av deras leenden. Men framförallt ville jag se vem flickan var. Som om de känt min önskan flyta i den fuktiga luften, så blev deras dans vildare, och de kom närmare mig. Jag kände hur jag lyftes, och min längtan blev så stark så jag blev tvungen att ta ett djupt andetag. När jag öppnade ögonen igen så var de där. Precis bredvid mig, först såg jag bara honom, åh, jag ville bara kasta mig i hans famn. Men han såg mig inte. Han tittade på flickan. Jag vred mitt huvud och såg på henne där hon stod, precis bredvid mig. Sedan sprang jag bara. Åh, jag som trodde att det var jag.

Perfekta

Mitt rum ser ut precis som att en inbrottstjuv varit där och rivit ut allt från alla skåp, ner från alla hyllor, spridit ut allt på golvet, och rört om. Kort sagt: det ser väldigt illa ut. I luften cirkulerar oskrivna brev till väntande brevvänner, en oskriven engelska-uppsats med kort bäst-före datum, törstande krukväxter, önskan om en bäddad säng och drömmar om en miljonvinst på triss. Det ligger faktiskt en skrapad trisslott i papperskorgen. Med miljonvinst? Njaeeee.

"Gud som haver barnen kär, se till mig som liten är..."

Och migsjälv då? Jovars. Jag hittade en rosa fleece-rock, med röda hjärtan på någonstans under stolen, bakom regnjackan, bredvid skolböckerna. Så jag drog på mig den och gick inte och tvättade bort sminket. Det sitter kvar än. Två dagar gammal mascara kring ögonen, och rejält flottigt hår. Luktar det inte lite fotsvett också? Nåja, sjuk är jag väl kanske inte direkt. Planerar fortfarande att följa med till "Tre Santi" ikväll och käka italienskt med släkten. Innan dess vill jag ju gå till kören, köpa den där fina klänningen på Gina, göra mig iordning...ja. Men jag har faktiskt feber, och mitt huvud är en blyklump. En varm blyklump.

De har inte ringt från affären där jag köpte min mp3. Konstigt. Vin kanske ändå var rik, så det gör kanske inget om han får avdrag på lönen. Eller så får han kanske inte ens det. Eller så eldade tanten upp lappen med mitt telefonnummer...Well, ingen mening att spekulera.


Fjärilar

"Mis palabras dicen poco"  (påminnelse om budskapet i inlägget "Snäckor".)
Jag fick tillbaka tvåhundra SEK förmycket när jag betalade för min mp3. När vi var på McDonalds efteråt så upptäckte jag det. Gulp, sa min mage. "Gulp" sa jag till Jessica och Daniel som tittade konstigt på mig.
"Du tänker väl inte....?!"
Jo det tänkte jag. Tanten i informationsdisken såg sur ut. Sen verkade hon skina upp. Det var ju någon annan som hade klantat sig. Stackars sate. Vin hette han. "Det var snällt av dig att komma tillbaka, det är inte så många som brukar..." Jag log bara. Vad skulle jag säga?

"din sol, din himmel dina ängder grööööna" Linnéa sjunger i sitt rum. Hon provar klänningen som hon ska ha på sin födelsedag. Antingen måste hon sy in den rejält eller sätta in två gigantiska låtsas-bröst. Jag röstar på låtsasbrösten. Vi ska gå på restaurang imorrn, för att fira Farfar "nuno" och Linnéa. Italienskt. Än finns det stolthet kvar i oss med italienska ådror.

Har insett att man kan tycka väldigt olika. De flesta verkar tycka att jag skulle ha behållt pengarna från Vin själv. Någon enda sate som tycker att jag gjorde rätt?! Tala gärna om det för mig...*känner sig ensam*

"Aunque sea poco"

Drömmar

"Två unga svenskor stjärnor i Spanien". Det hände nåt när jag läste den där rubriken. Jag började drömma igen.

Pärlor

Ett halsband. Det är pärlor av trä. Och minnen. Minnen av allt


Snäckor

Jag promenerar i ett annat land. Det är ett soligt land, med palmer. Men jag promenerar under palmerna, det är kväll, och det går någon bredvid mig. Vi pratar inte med varandra. Vi bara går där. Och känner. Känner vi varandra? Ja. Även om många andra säkert inte skulle se det så. Vi pratar ju aldrig. Någon smart gubbe(eller gumma?) menar att det man uppfattar om en person beror till minsta delen på vilka ord han/hon använder. Då kan det väl inte vara orden som bestämmer hur väl man känner varandra? Jag tror att det är tvärtom. För jag går här och känner dig. Ett halsband gjort av snäckor hänger kring min hals. När den tanken når mig tittar du på mig, och ler. Du stannar mig. Tar tag i halsbandet, kysser en av snäckorna, och ler. Och utan att du ens har öppnat munnen, så har du redan sagt mig mer än någon annan människa kommer att göra.


I DONT NEED "THE STUDIO" !!!!!

Ibland tycker jag att jag tycker om migsjälv lite väl mycket, men det kan inte hjälpas. Jag vill lära mig att fotta bra, för jag tycker allting är vackert och jag vil visa det.det är lite svårt att få en modell när man inte ens är proffsig fotograf, och hur profsigt är det att fotta sigsjälv? lätt är det iallfall.-.-.-.-.-.---oops
MY STUDIO ;)


Vår MSN-konversation...

Elsa o jag e ungefär lika knäppa tror jag. En helt till synes normal konverstation på msn kan sluta med något...väldigt, väldigt...konstigt. Ni kan ju gissa vilken färg som är vem?

  "Jag ska komma i tid till ensemblen imorgon" tjöt Annelie"Elsa tittade ner i marken och tänkte att det hade hon också alltid drömt om."

"visste du att du själv kan styra dina drömmar? " sade Annelie försiktigt och räckte elsa handen

Elsa tittar upp mot den välkomnande blicken i Annelies ansikte. "Var det hon sa verkligen sant?"Annelie ler förnöjt mot elsa och försöker likna moder Teresa (vem hon nu var, förlåt för min okunskap, Gud)Av någon anledning kan då Elsa från ingenstans tro på vad Annelie sagt och reser sig sakta. I hennes tankar flyter samma fråga omkring "Kan jag?"Utan att blinka stirrar Annelie rakt ner på Elsa (sakta förbyts moder teresa skepnaden mot en som är mer lik saruman) "jag vet inte, Elsa, jag vet inte" Den sarumanliknande annelie vänder bort blicken för att elsa inte ska se stynget av hopplöshet i hennes ögonBakom de två unga kvinnorna reser sig molnen. En kall bris smeker sig runt de båda och överallt hörs omänskliga ljud. "Annelie, se på mig." Elsas röst  blandas med vinden, men även fast den blir förvrängd, hörs det att hon är säker på sitt kommando. "JAG KAN INTE!" Annelie sjunker ner vid Elsas fötter, sprider ut sitt hårsprayade, icke-avduschade hår på den leriga marken och ser vädjande upp mot stjärnorna på komma-i-tid-till-skolan-himlenElsa ser ner på Annelie och sen upp mot hoppets himmel. "Ack, varför lyser ensemble stjärnan starkast just i natt?" Hon slår sig ner bredvid sin orangehåriga vän och ser sin spegelbild i en pöl av sina egna tårarLänge sitter dom där, tills solen åter strålar, och hoppet om att komma i tid till ensemblen sedan länge lämnat dem i ro och stillhet (men med samvetskval) Moder Teresa, Saruman, Gud och Kalle med C, ser med kärleksfulla ögon på de två sovande flickorna, och ler.Helt plötsligt hörs ett klapprande dån och de båda vaknar upp av att dom sitter inne på Kalle med Cs lektion! Klassen sjunger högt en låt om kärlek och hopp och när flickorna tittar på klockan som hänger över klassrummets dörr, är den knappt fem över halv. Annelie Och Elsa tittar snabbt på varandra, och de båda vet, att det aldrig fanns ett stygn av hopplöshet eller en pöl av tårar.  och stjärnorna på komma-i-tid-till-skolan-himlen verkar närmare än vanligt

The EndTema:fjortis...


Annelie's tredje sonat

[tillägnad X]

Med tassande fotsteg
Ett minne sig närma
Om än lite småseg
Det sakta mig värma

Det var du och det var jag
Eller var det vi?
På stranden en skimrande solnedgångsdag
Ja, det var vi! det var vi! Det var Vi!

Ett sandkorn hade fastnat på min hals
Men du kysste mig i pannan
Sen sa du att du aldrig alls
Skulle kyssa någon annan

Konstigt att det minnet står så prydligt
Bredvid allt som är obetydligt